programkafébagerifestvåningträdgårdenplantbod
trädgårdsbutikenvänföreningenkontaktkarta
       
 

PROGRAM

KALENDARIUM    FÖRETAG/GRUPP    EVENEMANG    


BOKRELEASE LEK ODLA VÄX!
26 mars kl. 10.30

Välkommen att fira vår nya bok på Nordiska Trädgårdar.
Programmet startar kl. 10.30 på scen Botanisera. Festligheterna fortsätter med slang-fanfar av trombonist Nils Landgren, äppelmust, drömmar och boksläpp i vår idéträdgård, nr: C09:46.

PS! Köp biljett till Nordiska Trädgårdar i förväg via www.nordiskatradgardar.se

VILDA VÅRLÖKAR!
Våren 2015
Några av våra mest kända platser i Stockholm: Millesgården, Rosendals Trädgård och Prins Eugens Waldemarsudde visar våren 2015 en gemensam satsning på vårlökar i park och trädgård. Totalt har trädgårdsmästarna planterat 50 000 lökar. Den mångfald och variation på användning av återkommande fleråriga lökväxter utgår från respektive platsers förutsättningar, tradition och möjlighet till nyskapande.

Under våren kommer vi att kunna se en blomstrande ekbacke, en plantering utifrån landskapsarkitekt Ulf Nordfjells instruktioner. Ulf är också initiativtagare till hela projektet som samlar de tre trädgårdarna.
De befintliga pergolarabatterna på Rosendals Trädgård har fått ett blomstrande lökflor designat av trädgårdsdesignern Jaqueline van der Kloet, känd för sina fantastiska lökblandningar. Jaqueline har deltagit i en rad stora projekt som Keukenhof i Holland, Battery park och High Line i New York.

BYGGLEK PÅ ROSENDALS TRÄDGÅRD
12 februari - förlängd till 8 mars

Till projekt Bygglek på Rosendals Trädgård fick konstnären Camilla Carlsson i uppdrag att tillsammans med klass 3B från Ormingeskolan skapa en bygglekplats utifrån trädgårdens material och tankar om kretslopp.

I växthuset visar vi nu Camilla Carlssons fotodokumentation av arbetet i Bygglek på Rosendals Trädgård. Projektet som förenar bygglekplatser, stadsodling och ekologi genomfördes april - oktober 2014 med stöd av Innovativ Kultur och Vivaldi.