programkafébagerifestvåningträdgårdenplantbod
trädgårdsbutikenvänföreningenkontaktkarta
       
 

PÅ GÅNG I PLANTBODEN!

TAZETTERNA HAR KOMMIT!
Vi har äntligen fått in de efterlängtade tazettlökarna.

SLUT PÅ SJÄLVPLOCK FÖR SÄSONGEN
Nu har frosten kommit på allvar och snittblomsfältet får nu vila.

BINDA KRANSAR TILL JUL
Missa inte årets kurs i kransbindning lagom till 1:a advent. Vi har platser kvar till kursen den 25 november, mer info och anmälan hittar du här: www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000104&event_id=32731

FIKA MED TRÄDGÅRDSMÄSTAREN
Nu erbjuder vi rådgivnings- och designtjänster. läs mer om upplägg och priser på länken nedan.
DESIGN- OCH RÅDGIVNINGSTJÄNSTER

PLANTBODEN


Plantboden ligger i två av de gamla växthusen på Rosendal. Här finns ett noga utvalt sortiment av de växter som odlas i Rosendals Trädgårds perennrabatter och örtagård, blandat med nya spännande sorter.

Vi följer säsongen med många slags frön och lökar, småplantor av vår egen odling, snittblommor och vackra färdiga arrangemang efter årstid.

Vi har också ett urval orangeriväxter: medelhavsväxter i kruka, som olivträd, lagerträd, fikonträd och citrusträd.

I plantboden finns dessutom vackra trädgårdsredskap och andra tillbehör för egen odling – t.ex. jord, krukor, trätunnor, spaljéer – liksom ett urval konsthantverk och annat vi själva tycker om.

PRESENTKORT
De finns i valören 250 kr och köps i butiken. Med presentkortet kan du sedan handla i kafé, butik, plantbod eller använda för betalning av kursavgift. (Hela summan skall användas vid köp.)

RÅDGIVNING OCH DESIGNTJÄNSTER
Nu drar vi igång vår rådgivnings- och designtjänst, läs mer om upplägg och priser genom att följa länken intill. "design och rådgivningstjänster"

SORTIMENT PÅ UTEGÅRDEN
Stiftelsen Rosendals Trädgård har under säsong ett utökat och noga utvalt sortiment av trädgårdsväxter med tre tydliga fokus:

PRUNKANDE BALKONGER OCH GRÖNA TERRASSER!
Vi har valt ut härdiga trädgårdsväxter med högt prydnadsvärde för att passa balkong, terrass och entréplanteringar. Prydnadsträd, buskar och perenner skapar miljö och frodighet till ditt uterum.

ÄTBART!
Odling av ätbara grödor har alltid varit centralt för oss på Rosendals Trädgård och med dagens intresse för stadsodling är det en stor och självklar del av vårt sortiment.

DET BÄSTA AV ROSENDALS TRÄDGÅRD
Sortimentet speglar även Rosendals trädgård och park där du kan finna de fantastiska rosor, perenner och buskar du ser även i Plantboden.

Utöver detta har vi ett fint sortiment av sommarblommor.
Vi kan erbjuda en helhetslösning med design/rådgivning och plantering.

TRANSPORT
Vi kan även erbjuda miljövänlig hemleverans av krukor och växter med Miljöbud. För att boka leverans och priser för transport, prata med oss i plantboden.

SJÄLVPLOCK AV SOMMARBLOMMOR
I säsong har vi självplock av fina biodynamiskt odlade blommor. Låna sax i plantboden, där du sedan väger och betalar de blommor du plockat. Snittblomslandet brukar öppna i juli och vi håller sedan blomsterlandet öppet så länge vädret tillåter, det brukar vara fram till slutet av september.

FRÅGOR
Vi svarar gärna på frågor om växter i vårt sortiment, i mån av tid. Ring på direktnummer 08 545 812 75 eller skriv till plantboden@rosendalstradgard.se


Plantboden är återförsäljare av växthus från Sweden Green House. Skriv till plantboden@rosendalstradgard.se så skickar vi mera information.