programkafébagerifestvåningträdgårdenplantbod
trädgårdsbutikenvänföreningenkontaktkarta
       
 

AKTUELLT JUST NU

SISTA HELGEN MED SJÄLVPLOCK 27-28 SEPTEMBER!
Vi har haft en natt med frost och det börjar bli dags för trädgården att plöja - passa på att plocka en sista bukett - det finns fortfarande blommor kvar och framför allt örter. Låna sax i plantboden och plocka en stilig bukett eller blommor till en krans.
Blommorna vägs sedan och betalas i plantboden 32 kr/ hg.

LÖKIGT I PLANTBODEN!
Ekologisk vitlök för utplantering plantboden hittar du ett förvandlas plantbodens växthus till ett mekka för den som drömmer om ett vackert vårflor i trädgården. Här finner du allsköns lök; ovanliga och vanliga sorter, ekologiska lökar, holländska rariteter från 1600-talet och mycket annat - de flest lökar säljs styckevis.

Vi väntar på en försenad leverans så alla lökar är inte här ännu - de kommer idag eller på måndag. Alla ekologiska lökar har dock anlänt!

PLANTBODEN


Plantboden ligger i två av de gamla växthusen på Rosendal. Här finns ett noga utvalt sortiment av de växter som odlas i Rosendals Trädgårds perennrabatter och örtagård, blandat med nya spännande sorter.

Vi följer säsongen med många slags frön och lökar, småplantor av vår egen odling, snittblommor och vackra färdiga arrangemang efter årstid.

SJÄLVPLOCK AV SOMMARBLOMMOR
I säsong har vi självplock av fina biodynamiskt odlade blommor. Låna sax i plantboden, där du sedan väger och betalar de blommor du plockat. Snittblomslandet brukar öppna i juli och vi håller sedan blomsterlandet öppet så länge vädret tillåter, det brukar vara fram till slutet av september.

Vi har också ett urval orangeriväxter: medelhavsväxter i kruka, som olivträd, lagerträd, fikonträd och citrusträd.

I plantboden finns dessutom vackra trädgårdsredskap och andra tillbehör för egen odling – t.ex. jord, krukor, trätunnor, spaljéer – liksom ett urval konsthantverk och annat vi själva tycker om.

PRESENTKORT
De finns i valören 250 kr och köps i butiken. Med presentkortet kan du sedan handla i kafé, butik, plantbod eller använda för betalning av kursavgift. (Hela summan skall användas vid köp.)

FRÅGOR
Vi svarar gärna på frågor om växter i vårt sortiment, i mån av tid. Ring på direktnummer 08 545 812 75 (bästa tid är 10.00 – 11.00, vi öppnar 11.00), eller skriv till plantboden@rosendalstradgard.se

RÅDGIVNING OCH DESIGNTJÄNSTER
Nu drar vi igång vår rådgivnings- och designtjänst, läs mer om upplägg och priser här!

NYTT SORTIMENT PÅ UTEGÅRDEN 2013
I år presenterar Stiftelsen Rosendals Trädgård ett utökat och noga utvalt sortiment av trädgårdsväxter med tre tydliga fokus:

PRUNKANDE BALKONGER OCH GRÖNA TERRASSER!
Vi har valt ut härdiga trädgårdsväxter med högt prydnadsvärde för att passa balkong, terrass och entréplanteringar. Prydnadsträd, buskar och perenner skapar miljö och frodighet till ditt uterum.

ÄTBART!
Odling av ätbara grödor har alltid varit centralt för oss på Rosendals Trädgård och med dagens intresse för stadsodling är det en stor och självklar del av vårt sortiment.

DET BÄSTA AV ROSENDALS TRÄDGÅRD
Sortimentet speglar även Rosendals trädgård och park där du kan finna de fantastiska rosor, perenner och buskar du ser även i Plantboden.

Utöver detta har vi ett fint sortiment av sommarblommor.
Vi kan i år erbjuda en helhetslösning med design/rådgivning och plantering.
Vi kan även erbjuda miljövänlig hemleverans av krukor och växter med Miljöbud. För att boka leverans och priser för transport, prata med oss i plantboden.

Rosor & klängväxter - Sortimentslista att ladda ner som PDF
Ätbart - Sortimentslista att ladda ner som PDF
Perenner och prydnadsgräs - Sortimentslista att ladda ner som PDF


Plantboden är återförsäljare av växthus från Sweden Green House. Skriv till plantboden@rosendalstradgard.se så skickar vi mera information.