programkafébagerifestvåningträdgårdenplantbod
trädgårdsbutikenvänföreningenkontaktkarta
       
 

PÅ MENYN

I Rosendals Trädgårdskafé arbetar vi med råvaror från KRAV-gårdar och ekologisk eller biodynamisk odling. I säsong förser våra trädgårdsmästare köket och bageriet med trädgårdens biodynamiskt odlade grödor.
Brödet bakas av ekologiskt spannmål i vår vedeldade stenugn. Mathantverk är ett nyckelord på Rosendals Trädgård då vi lagar allt från grunden.
Välkommen!

KAFÉET

I ett av växthusen ligger vårt kafé. Här serverar vi lunch, smörgåsar och bakverk, allt efter säsongens ekologiska och biodynamiska råvaror. Brödet och kakorna bakas på plats i vårt vedugnsbageri alldeles intill.

Vi erbjuder lunch, mellan 11.30 och 14.00 (med reservation för att maten kan ta slut), med ny matsedel varje dag. Kockarna arbetar tillsammans med vår köksmästare Jesper Sennerfeldt utifrån de råvaror som är aktuella i säsong. Dagens meny presenteras på tavlor i kaféet.

Vår- och sommarsäsong i trädgården
Från slutet av mars till oktober serverar vi till lunch minst en varmrätt av kött eller fisk, och under sommarmånaderna en matig sallad. Varje dag finns också soppa som alternativ.
Priserna varierar med de råvaror vi använder, från 95:- (soppa) till 165:- (varmrätt). Dryck och kaffe/te tillkommer.

Kaféet har vinrättigheter och serverar ett antal utvalda biodynamiska och ekologiska viner, cider och närproducerade ölsorter.

I vårt kafé är det självservering och vi har inte möjlighet att ta emot bordsbokningar eller förbokning av mat. Vi fint väder har vi näst intill obegränsat med sitt platser i trädgården, inomhus har vi cirka 80 - 100 platser.

Trädgårdsbaren
Vid vår uteservering har vi en kaffebar som är öppen sommarsäsong samt soliga helger under vår och höst. I baren finns smörgåsar, bakverk, kaffe, drycker och glass i säsong.

Större sällskap hänvisar vi till våra privata lunch alt. middagsarrangemang, se Festvåning.

Kontakt
Michelle Palmstierna
michelle@rosendalstradgard.se